Wednesday, April 20, 2011

Jika - Jo Joe | unplugged

salam 'alaykum...


kesinambungan daripada post INI..disertakan vid Jo Joe yang dirakam secara life dari The Red warrior Cafe bersama Enixma..layann...

err...abaikan suara org2 bercakap.hehe

video


p/s: bosannnn!!

Tuesday, April 19, 2011

biar tak dikenali..asal hati orang laen x disakiti.

salam 'alaykum...




arini Selasa..cuaca x menentu..pagi td nampak mendung..xujan2..tapi tgahari amik ko ujan..gelap je awan..tapi skrg ni cerah la plak.haha..dunia da tua..ni cuaca kt bandaraya Pasir Hor je..tempat laen H xtau..





semalam ada kejutan dari seorang blogger yg otak udang post entri pasal kerenah ppuan Kelantan..dia claimed perempuan Kelantan xde adab..whoa...bikin panas semua ppuan Kelantan semalam..igt nk pi komen blog dia tapi dia delete abes segala macam acc..blog..facebook..twitter..amik ko..tau pon takut..dia xtau srikandi Kelantan mewarisi kehebatan Cik Siti Wan Kembang dan Puteri Saadong..jangan maen2..org yang hina Sultan Kelantan sekarng ni pon polis tengah cari..gampang giler..pasal bola pon sampai nak hina2 Sultan.





wtpe la nak maen semangat kenegerian..macam gampang..aku orang Selangor..aku orang Kedah..bangga giler..sama je..H pon ada member orang Selangor,Kedah,perlis..byk lagi la member2 luar Kelantan..elok2 je leh makan budu sekali..makan suap lagi tau..





so ape yg penting sekarang..budak tu da dapat ape yg dia nak actually..kesesakan traffic di blog dia.hahaha..

KLIK GAMBAR UNTUK TUMBESARAN




Sebhgian org merasa 'puas' & 'selesa' dalam jiwanya apabila dpt menyakitkan hati org lain sama ada dgn kata2, tulisan, sindiran dan jelingan. Bg golongan ini semcm satu hobi melemparkan kata2 yg diketahui boleh 'menyakitkan' targetnya. Jika... sifat itu ada dlm diri, fahamilah hati individu tu SGT KARAT dgn dosa terkumpul bertahun2. Tanpa sgr diubah, ia bkl menjadi kegemaran harian yg memufliskan akhiratnya.....-ustaz zaharuddin-


p/s: jangan tiru dia.biar tak dikenali..asal hati orang laen x disakiti~

Saturday, April 16, 2011

Tribute to Jo Joe~..tQ for your consent.

salam 'alaykum...




H pasti kebanyakan bloggers di USMKK khasnya sedaang atau pun akan berperang dengan final exam..lupa la plak April ni musim budak2 U exam upenyer...hehe..by the way...gud luck diucapkan..jangan lagha2 sgt berblog..jamin masa depan dl..laen la kalau korg nk jadi full-time blogger..cik nuffnang pon suka.hahaha




entri kali ini dipublishkan atas kebenaran seorang figura yang dipanggil Jo JOe (bukan nama sebenar)..sapa Jo Joe ni??haha..konfem ramei xkenal dia..H xnak sebut nama penuh dia..biarlah H dgn Jo Joe saja yang tahu.hahaha..apa yg boleh diberitahu figura ini asal dari Sabah dan sekarang berada dalam tahun akhir pengajian di Universiti tersohor di Pantai Timur Semenanjung..no wonder she can speak Kelantanese very well~




kenapa dgn Jo Joe??haaaa..meh nak cter...die ni baru je mereleasekan single pertama...haha..utk pengetahuan korang dia bukan sahaja cemerlang dalam akademik tapi mampu menyanyi,bermain alat musik dan mengompose lagu.hahaha..kiranya mcm budak2 underground la..xnak pi main stream yg penuh dengan noda.haha..



H xmahu taip panjang2..just nak bagi lirik lagu n kalau nk dgr..boleh donlod high quality MP3 kt SINI DEH..
H jamin BEST and MARVELLOUS..support our industry~


JIKA- Jo Joe

jika memang salahku
Maafkanlah aku
Janganlah dirimu hanya duduk diam membisu
Jika memang salahku
Maafkanlah aku
Jangalah dirimu hanya tunduk diam membisu

Bridge# Tidakkah kau tau bahwa ia sakit
Tidakkah kau ingat kenangan yang dulu

Chorus# Maafkanlah aku kerna
Tidak sempurna sprti yang kau inginkan
Kerna aku hanyalah insan biasa
Yang punya kurang di dalam hidup

Maafkanlah aku
Kerna tidak baik untukmu
Janganlah dirimu tunduk diam membisu

repeat bridge and cho. :):)



p/s: suka sangat quote Jo JOe yang berbunyi 'Sorry aku tak hot cam korang.Korang HOT dowh!'

Buat Album Cahaya Tertinggiku~



Dengan tidak sengaja,
aku kembali menyebut namamu pada petang ini,
petang pada pedalaman jauh
dalam mimpi-mimpi pertemuan
yang kian mengasing.



Aku seakan pasti begini,
terus mengenangimu dari jauh,
pada daun-daun bengkel pertemuan,
di tanah serendah sekebun bunga ini,
serta gugusan cita-cita,
yang belum ranum,
di belukar dusun yang terhimpit,
dek debu perindustrian.



Aku mengingati semuanya,
sebuah sekolah usang,
Masjid Besar di Kubang Kerian,
dan deretan kedai lama,
membangun dalam tanda tanya.



Dengan tidak sengaja,
aku kembali menyebut namamu pada petang ini,
biarpun senja kelat,
sudah tidak mampu ditelan,
dan awan yang memutih awal sebelum itu,
tidak mampu digenggam jemari tangan.



Aku terus berulang-ulang,
menyebut namamu sampai menjelma sang malam.




p/s: apabila seorang teruna bujang sedang dihimpit kebosanan..sigh~~

Friday, April 15, 2011

usop wilcha | maharaja lawak

salam 'alaykum...




semalam sepatutnya ada Maharaja Lawak (ML) kat astro prima..tup2 astro wt ngada2 bubuh siaran ML dalam astro warna dalam pakej Mustika..sakit ati baq hang!!haha..xpasei2 kena langgan nk tgk bebudak ni wt lawak..cehh..xpe..pasni ramei2 rkyt mesia mogok xnk beli pakej mustika, astro jatuh rating dan pastu siar ML dalam astro prima..haha..dalam mimpi buleh la..




pagi ni seperti biasa la da xleh tgk live ML terpaksa la H search kt youtube vid2 yg best2..tema semalam pasal 'musicial comedy'..peserta2 ada yg lawak marvellous,ada yg sedang2 aja..tp xde la lawak sampah seperti minggu ke-2..xde org gelak..kalu H..konfem malu duk terkinja-kinja atas stage tp xde respon dari audience..




tp ada kejutan la plak semalam..usop wilcha wt show semalam.hahaha..best jgk kot..yg paling best sbb nama usop wilcha ni hanya sekadar nama watak dalam HKLBR..tenggelam terus nama sebenar Shy8..hehe..




ni ha ada video pasei usop wilcha kt ML semalam..layannnn~~






video


p/s: lagu apa ea yg si usop ni nyanyi?? pasni mesti jadi siulan kot~~

Maher Zain skali lagi~~~

salam 'alaykum....


alhamdulillah selamat sampai dari Pasar Malam Kubang Kerian..prgi dgn member 1 wad H..rasul..xde la beli byk sgt..arini sangap nk makan nasi goreng,air tebu dgn apam balik.hahaha..mula2 igt nk p dgn kete tp memikirkan jem..ronggeng dgn motor cabuk si rasull..kubang kerian dl dgn laen sgt berbeza..




ok entry kali ni pendek..sebab H tau ramai da muak tgk blog H ari2 update..setiap jam ada je entri yg merapu..haha..kali ni sekali lagi nk cter pasal Maher zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzain..haha..(silap tekan Z banyak2)..kalu dulu mamat ni hot dgn lagu Inshallah..sampai H da uploadkan lirik dia dalam entri terdahulu (klik sini)...sampaikan kt tesco aritu H rasa ada duet lebih beli la satu cd mp3 nk dgr dalam kete..tp kali ni MZ kembali dgn lagu bertemakan keamanan,pembebasan dari kekejaman rejim bersempena dengan revolusi di Tunisia dan Mesir..




layannnn...



video




ni official lirik lagu ni...




Gathered here with my family
...My neighbours and my friends
Standing firm together against oppression holding hands
It doesn't matter where you're from
Or if you're young, old, women or man
We're here for the same reason; we want to take back our land



Oh God thank you
For giving us the strength to hold on
And now we're here together



Calling you for freedom, freedom
We know you can hear our call ooh
We're calling for freedom, fighting for freedom
We know you won’t let us fall oh
We know you're here with us



No more being prisoners in our homes
No more being afraid to talk
Our dream is just to be free, just to be free
Now when we've taking our first step
Towards a life of complete freedom
We can see our dream getting closer and closer, we're almost there



Oh God thank you
For giving us the strength to hold on
And now we're here together



Calling you for freedom, freedom
We know you can hear our call ooh
We're calling for freedom, fighting for freedom
We know you won’t let us fall oh
We know you're here with us



I can feel the pride in the air
And it makes me strong to see everyone
Standing together holding hands in unity
Shouting out load demanding their right for freedom
This is it and we're not backing of
Oh God we know you hear our call



And we're calling you for freedom, freedom
We know you can hear our call ooh
We're calling for freedom, calling for freedom
We know you won’t let us fall oh
We know you're here with us


perihal R.A.M: the sequel

salam..ari ni ari jumaat..bandaraya Kubang Kerian ada pasar malam..so nk abeskan tulis entri ni dgn cepat..lgpun..bukan ada yg baca pon.hahahahaha..(panah line)




dalam entri sebelom ni H ada kemukakan kebencian H terhadap novel-novel thriller Bahasa MELAYU tulisan Ramlee Awang Murshid..(klik sini)..figura ini tidak disukai bukan apa pon..sebab dia guna nama sebenar kalo tulis novel.hahahaha..dulu time masa x matang H selalu dimomokkan dgn novelis2 yg x guna nama sebenar..da nama pon penulis kena la ada nama pena kot..ni letak nama sebijik serupa dgn nama dalam ic nak wt ape..baek xpyh jadi penulis.haha.itu dulu..




start jatuh cinta dgn novel2 karya RAM ni mmg da lewat sgt..masa umo 21..aritu ari sabtu..kelas xde so H bosan sgt xtau nk wat ape..pergi ziarah2 bilik kawan ni sorg ternampak la novel 'Ungu Karmila...H tanya dia 'mu laye jgk RAM?'..dia jawab.."novel RAM xjiwo,ore jate malu kalu baco novel jiwo'..sentappp....




so dnk dijadikan cerita H pon pinjam novel tu..amik ko...best sgt.........smpai berbulan2 duk tersadai kt bilik then masa grade kt USM Penang barulah dipulangkan..

.



lepas exam LJM...baru la misi mengumpul novel RAM bermula..masa tu RAm tgh top dengan Mikhail..abes baca Mikhail dalam satu malam..esok ajak member p cari 2 lagi novel RAM..pergi la sentap Bagaikan Puteri dgn Cinta Sang Ratu..abes baca dalam satu malam..esok ajak skali lg member p SMO cari novel baru..yaa..ini cerita benar...dalam 3 ari 6novel baru..ari ketiga p beli Hatiku di Harajuku dengan ADAM kot.lupa..then pokai...lepas tu target setiap bulan 2 novel RAM...kira hasil penat lelah, ni lah dia....









novel Bahlut tulisan Faisal Tehrani dibeli lepas abes kumpul novel RAM..novel Pelangi Membeku dibeli sebab best baca masa pinjam dgn member..yg novel mat saleh tu best jgk..novel Panggil Aku Najiha tulisan Ana Balqis..jumpa beliau kt 8Selatan masa jaga arwah bapak dia.yg buku pasal medic tu adek H punya..xpenah baca.haha





p/s: azan Asar da berkumandang..off..nk siap p pasar malam~~